IDC verileri, Çin'de geçen yılın dördüncü çeyreğinde 60,1 milyon 5G akıllı telefon sevkiyatı yapıldığını gösteriyor. Geçen yıl Çin'de yapılan toplam akıllı telefon sevkiyatı bir önceki yılın yüzde 11,2 altında kalarak 325,7 milyon adet olarak gerçekleşti.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

IDC'den yapılan açıklamada, Çin'in akıllı telefon sevkiyatı dördüncü çeyrekte, Çin pazarında faaliyet gösteren büyük satıcıların kaydettiği olumlu büyümenin etkisiyle bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,3 artarak 86.4 milyon adeta çıktı.

Huawei, yüzde 38,3 pazar payıyla geçtiğimiz yıl da Çin akıllı telefon pazarında hakim oyuncu olmaya devam etti. IDC'ye göre, Huawei'nin toplam sevkiyatı 124,9 milyon adede ulaştı.

Diğer iki Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo ve OPPO'nun pazar payları sırasıyla yüzde 17,7 ve yüzde 17,4 olurken onları yüzde 12 ile Xiaomi izledi. IDC, Çin pazarında en çok satan beş şirket arasında bütün yıl itibarıyla büyüme sağlamayı başaran tek şirketin ise, yeni çıkardığı iPhone 12 serisinin satışlarından ve iPhone 11 serisine yönelik devam eden talepten güç alan Apple olduğunu söyledi.

IDC Çin'de araştırma yöneticisi olan Wang Xi, "Yerel Kovid- 19 vakalarının daha az etkili olması beklendiği için Çin'de 2021 yılında daha istikrarlı bir tüketici talebi görülecek" dedi. Wang, akıllı telefonlar ve yukarı yönlü rekabetteki değişimlerle birlikte pazarda kademeli bir toparlanmanın yaşanmasının beklendiğini sözlerine ekledi

Editör: İRFAN KARSLI