Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'nın (MIIT) verdiği bilgiye göre, sektör bu dönemde 288,5 milyar yuan (yaklaşık 45,2 milyar ABD doları) kar elde etti. Son iki yılda yüzde 8,5 yıllık bileşik büyüme oranı kaydeden sektörün, karını bir önceki yıla göre yüzde 20,5 oranında artırdığı belirtildi.

Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

Şirketlerin yazılımdan elde ettikleri kombine gelir, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 25 artış kaydederek bu dönemde 2,57 trilyon yuana ulaştı ve yıllık bileşik büyüme oranı son iki yılda yüzde 11,7 olarak gerçekleşti. Bakanlığın verilerine göre, yazılım ihracatı ilk dört ayda 14,9 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşirken, genelde 2019'un aynı dönemindeki seviyeye yükseldi.

Akıllı üretimdeki olumlu politikalar ile sanayilerin dijital ve akıllı dönüşümüne olan talebi ile güçlendirilmiş endüstriyel yazılım-ürün gelirleri, yılın ilk çeyreğine göre yüzde 1,4 puan artarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3'lük artış gösterdi. Bulut bilişim ve büyük veri gibi yeni bilgi teknolojilerinin uygulanması sayesinde toplam gelir geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,8 arttı ve dönem içinde büyümeyi hızlandırdı. Bu teknoloji, internet üzerinden eğitim, teletıp ve diğer uygulamalar ile genişlemeye devam etti.

Bakanlığa göre, bilgi güvenliği ürün ve hizmet sağlayıcılarının toplam gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28,4 artarken, insanların bilgi güvenliği farkındalığı da önemli ölçüde arttı. Bu artış hızının, ilk çeyreğe göre yüzde 3,6 puan arttığı belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI