Sağlık

Çin'in Sinopharm aşısı Bangladeş'te aşılama kampanyasını hızlandırdı

Bangladeş'in Chandpur bölgesinde Kovid-19'a karşı ikinci doz aşılamanın başlamasıyla birlikte insanlar Salı sabahı Çin'in Sinopharm aşılarından olmak için bir aşı merkezinin ö...

Abone Ol

Bangladeş'in Chandpur bölgesinde Kovid-19'a karşı ikinci doz aşılamanın başlamasıyla birlikte insanlar Salı sabahı Çin'in Sinopharm aşılarından olmak için bir aşı merkezinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ülkedeki en küçük kırsal idari ve yerel yönetim birimi olan ve Chandpur'da yer alan Ashikati Parishad Birliği'nin Başkanı Md Billal Hossain Patwari, "Burada Çin'in Sinopharm aşıları Parishad Birliği aracılığıyla yapılıyor. İnsanlar Çin (Sinopharm) aşısının ilk dozundan çok memnun kaldı" dedi.

Bangladeş'in Chandpur bölgesinde bir tıp çalışanı, Çin'in Kovid-19 aşısından bir doz hazırlıyor, 7 Eylül 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

Aşılama kampanyası büyük ölçüde Çin'in devam eden desteği sayesinde ülkenin başka yerlerinde de sorunsuz ilerliyor. Bangladeş, Kovid-19 vakalarında endişe veren artışla mücadele etmek için Çin aşılarının yerel olarak ortak üretimi konusunda bir anlaşma imzaladı. Çin'in Sinopharm Grubu, Bangladeş Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığı ile yerel aşı üretim şirketi Incepta Vaccine Ltd. arasında geçen ay bir mutabakat zaptı imzalandı. Bangladeş, ülke geneline yayılan pandemiyi kontrol altına almak için Ocak ayında Kovid-19 aşılama kampanyasına başlamıştı.

Bangladeş'in Chandpur bölgesinde bir kişi aşı merkezinin önünde Kovid-19 aşı sertifikasını gösteriyor, 7 Eylül 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

Hindistan'dan aşı sevkiyatının zamanında gelmesi konusundaki belirsizlik sürerken, Bangladeş hükümeti AstraZeneca aşısının ilk dozunu uygulamayı durdurdu. Haziran ayında, Çin'in hibe ettiği Sinopharm aşılarıyla ülkenin bazı bölgelerinde aşılama kampanyası yeniden başladı. Haziran ayından bu yana Kovid-19 vakalarının yeniden artması, hükümeti 1 Temmuz'dan 11 Ağustos'a kadar katı bir kapanma uygulamaya sevk etmişti.