HKSAR Finans Sekreteri: Hong Kong ekonomisi yukarı yönlü eğilim gösteriyor HKSAR Finans Sekreteri: Hong Kong ekonomisi yukarı yönlü eğilim gösteriyor

YİNCHUAN, 21 Aralık (Xinhua) Şirket yaptığı açıklamada, tesisin 2017'de tam faaliyete geçmesinden bu yana ilk defa tasarlanan yıllık 4 milyon tonluk üretim kapasitesine ulaştığını bildirdi. Toplam yatırım tutarı 55 milyar yuan (yaklaşık 8,6 milyar ABD doları) olan ve Eylül 2013'te yapımına başlanan projenin yerelleştirme oranı ise yüzde 98,5'e ulaştı. Şirket son yıllarda 559 önemli teknolojik inovasyon başlatırken, kanalizasyon arıtması ve katı atık boşaltımı gibi sorunları etkin şekilde çözmek amacıyla çevre korunması için 7 milyar yuan yatırım yaptı.

Ningxia Kömür Sanayi Grup'un bir alt şirketinin doğrudan projeden sorumlu yetkilisi Wen Bao yaptığı açıklamada, "Bu tür kömürün sıvılaştırılması projesi, Çin'in petrol ve doğalgaz eksikliği sorununu çözme ve ülkenin enerji yapısını dengeleme açısından büyük önem taşıyor. Bu aynı zamanda ulusal enerji güvenliğine ve ekonomik kalkınmaya da katkıda bulunabilir" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI