Ekonomi

Çin'in Jiangsu eyaletinde Ocak - Kasım döneminde Çin-Avrupa yük treni seferleri arttı

NANJİNG, 21 Aralık (Xinhua) Ocak-Kasım döneminde, yük trenleri ile taşınan malların miktarı bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 50 arttı ve 101.500 TEU (1 TEU, 20 feet'lik...

Abone Ol

NANJİNG, 21 Aralık (Xinhua) Ocak-Kasım döneminde, yük trenleri ile taşınan malların miktarı bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 50 arttı ve 101.500 TEU (1 TEU, 20 feet'lik konteyneri ifade etmektedir) mal taşındı. Eyalette bu yıl; Suzhou-Helsinki ve Nanjing-Tilburg yük treni hatları dahil yedi yeni Çin-Avrupa yük treni güzergahı daha açıldı ve böylece toplam güzergah sayısı 19'a çıktı.

Bu güzergahlar Orta Asya, Avrupa ve Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nden (ASEAN) 10'dan fazla ülkeyi kapsıyor. Nanjing Gümrük İdaresi, yük trenleri için gümrük beyannamesi ve onayını büyük ölçüde kolaylaştıran bir lojistik bilgi yönetim sistemi uyguluyor. Çin-Avrupa yük treni seferleri Çin tarafından 2011 yılında başlatıldı ve bu seferler o zamandan bu yana Avrasya kıtasında ticari ve ekonomik işbirliği için kritik önemdeki bir bağlantı işlevini yerine getiriyor.