Ekonomi

Çin'in Jiangsu eyaletinde Ocak-Ekim döneminde doğrudan yabancı yatırım güçlü büyüdü

NANJİNG, 13 Aralık (Xinhua) Jiangsu'da ilk on ayda fiili kullanımda olan doğrudan yabancı yatırım miktarı, Çin'in toplamının yaklaşık yüzde 16,5'ini oluşturdu ve ülke genelin...

Abone Ol

NANJİNG, 13 Aralık (Xinhua) Jiangsu'da ilk on ayda fiili kullanımda olan doğrudan yabancı yatırım miktarı, Çin'in toplamının yaklaşık yüzde 16,5'ini oluşturdu ve ülke genelindeki tüm eyaletler arasında ilk sırada yer aldı. Jiangsu'ya ayrıca optimize edilmiş yabancı yatırım da geldi. Aynı dönemde, eyalette doğrudan yabancı yatırımın fiili kullanımı, imalat sanayinde yüzde 2,1 ve hizmet sektöründe yüzde 34,6 oranında büyüdü.

Bu arada, Singapur'dan gelen doğrudan yabancı yatırım yıllık yüzde 66,4 ve Kuşak ve Yol üzerindeki ülke ve bölgelerden gelen doğrudan yabancı yatırım ise yıllık yüzde 58 arttı. 2021 yılının ilk on ayında eyalette yeni kurulan yabancı yatırımlı proje sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,5 artarken, toplam yatırımı 100 milyon ABD dolarının üzerinde olan projelerin yıllık büyüme oranı ise yüzde 9,8'e ulaştı.