Aşı teslim töreninde konuşan Çin Büyükelçiliği yetkilisi Yang Xin, hibenin Çin ile Tayland arasındaki dostluğu gösterdiğini söyledi. Yang, viral hastalığın yayılmasının kontrol altına alınması için uluslararası işbirliğinin artırılması çağrısında bulundu.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

"Pandemi sınır tanımıyor. Virüsün yayılmasını ancak uluslararası işbirliğini artırarak engelleyebiliriz" diyen Yang, Çin'in herkes için küresel sağlık topluluğu oluşturmaya ve Kovid-19 ile mücadelede uluslararası işbirliğini geliştirmeye kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Aşıların geldiği günü tarihi öneme sahip bir gün olarak niteleyen Tayland Başbakan Yardımcısı ve Halk Sağlığı Bakanı Anutin Charnvirakul, geçen bir yıl boyunca aşı ve diğer önemli tıbbi malzemeleri sağladığı için Çin'e şükranlarını sundu. Çin'in aşı hibe ettiği Güneydoğu Asya ülkesi Tayland, Pazartesi günü vaka sayısında 9 bin 635 gibi keskin bir artış bildirdi. Tarihindeki en kötü salgınla mücadele eden ülkede toplam vaka sayısı 111 bin 82'ye yükseldi.

Editör: İRFAN KARSLI