Filistin Ekonomi Bakanı: Filistin ekonomisi benzeri görülmemiş bir riskle karşı karşıya Filistin Ekonomi Bakanı: Filistin ekonomisi benzeri görülmemiş bir riskle karşı karşıya

2021 Dünya Açıklık Raporu, Çin Sosyal Bilimler Akademisi bünyesindeki Dünya Ekonomi ve Politika Enstitüsü ile Hongqiao Uluslararası Ekonomik Forumu Araştırma Merkezi tarafından derlendi. Raporda, Çin'in dışa açılım deneyiminin dört önemli bölümü özetlendi.

Raporda, Çin'in dünyaya açılmasının, ülkenin ulusal koşullarının her zaman dünyanın genel eğilimiyle yakın entegrasyonunu yansıttığı belirtildi. Raporda, Çin'in dışa açılmayı reform ve kalkınmayı teşvik etmek için kullandığını vurgulandı. Çin'in sürekli ve hızlı gelişiminin arkasında, bir tarafta dışa açılma ile reform arasındaki yüksek etkileşimin, diğer tarafta ise dışa açılma yoluyla reformun desteklenmesinin yattığı ifade edildi.

Raporda Çin'in, dışa açılım ve ekonomik güvenliğin dinamik entegrasyonunu desteklemek amacıyla, süreci istikrarlı ve düzenli şekilde gerçekleştirerek, dışa açılımını değişmez şekilde genişlettiği belirtildi. Raporda ayrıca, Çin'in, kazan-kazan ilkesine bağlı kaldığı, ortak kalkınmayı desteklediği ve dışa açılma yoluyla kalkınma fırsatları ve kar paylarını diğer ülkelerle paylaştığı ifade edildi.

Editör: İRFAN KARSLI