Ekonomi

Çin'in Chongqing belediyesindeki kara-deniz yük taşımacılığı yükselişte

CHONGQİNG, 23 Kasım (Xinhua) -- Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru İşletmesi Limited Şirketi'nden Salı günü yapılan açıklamada, Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret...

Abone Ol

CHONGQİNG, 23 Kasım (Xinhua) -- Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru İşletmesi Limited Şirketi'nden Salı günü yapılan açıklamada, Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru'nun Chongqing üzerinden yaptığı kargo taşımacılığının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 68 artarak 92.831 TEU'ya (1 TEU, 20 feet'lik konteyneri ifade etmektedir) ulaştığı kaydedildi. Taşınan kargonun değeri de geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 44 yükseldi ve 14,72 milyar yuanın (yaklaşık 2,31 milyar ABD doları) üzerine çıktı.

Şirketin genel müdür yardımcısı Duan Bensheng, Çin'in kuzeybatısı ile güneybatısından gelen malların, yerel lojistik sistemlerinin iyileştirilmesiyle Chongqing'de toplanıp sevk edilebileceğini ve böylece kargo yolunun etkisini genişletebileceğini söyledi. Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru, Singapur ve Çin'in batısındaki eyalet düzeyindeki bölgeler tarafından ortaklaşa inşa edilen bir ticaret ve lojistik geçidi. Koridorun operasyon merkezi ise Chongqing Belediyesi.