Zhang, BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan siber güvenlik üzerine sanal bir müzakerede, "Bütün ülkeler etkin çok taraflılığı desteklemeli, BM çerçevesinde herkesin eşit katılımıyla açık, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir siber güvenlik yönetim süreci oluşturmalı, siber uzay konusunda tüm ülkelerin genel olarak kabul edeceği uluslararası kurallar formüle etmeli, küçük çevrelere ve grup siyasetine karşı çıkmalıdır" dedi.

Zhang, "Çin, siber güvenlikle ilgili çalışan yeni Açık Uçlu Çalışma Grubu'nun, siber güvenliğin korunmasına yeni katkılar yapmasını bekliyor. BM çerçevesinde siber suçlara karşı uluslararası bir sözleşmenin geliştirilmesini desteklemek için tüm taraflarla birlikte çalışmaya hazırız" diye konuştu. Daimi Temsilci, "Siber uzayda hegemonyacılık, tek taraflılık ve korumacılık politikası, yalnızca çatışmaları yoğunlaştıracak ve işbirliği atmosferini zehirleyecektir. Uluslararası toplumun müşterek bir biçimde bunları reddetmesi ve bunlara karşı çıkması gerekir" dedi.

"Şirketlere açık, adil ve ayrımcı olmayan bir iş ortamı sağlamak, küresel BT endüstrisi zincirinin ve tedarik zincirinin açıklığını, istikrarını ve güvenliğini sağlamak, küresel ekonominin sağlıklı gelişimini desteklemek ve hangi bahaneyle olursa olsun şirketlerin normal ticari faaliyetlerine insan müdahalesini önlemek esastır." Daimi temsilci, gelişmiş yönetişim yoluyla güvenliği desteklemeye ve siber uzayda dürüstlük ve adaleti desteklemeye çağırdı.

Zhang ayrıca ülkelere "BİT'lerin (Bilişim ve İletişim Teknolojileri) küresel ölçekte dengeli gelişimini desteklemek için daha proaktif, kapsayıcı ve koordineli politikalar benimseme, dinamik bir biçimde dijital ekonomi gibi yeni modeller ve yeni formatlar geliştirme ve teknolojik hegemonyaya karşı çıkma" çağrısında bulundu. Zhang, Çin'in dijital İpek Yolu girişiminin gelişiminde aktif olarak ilerlediğini ve geleceğe yönelik, akıllı ve birbirine bağlı yeni bir çevre oluşturmak için diğer ülkelerle birlikte çalıştığını söyledi.

Daimi Temsilci, siber uzayın insanlığın rüyasını somutlaştırdığını; insanların esenliği, barışı ve güvenliğini ilgilendirdiğini vurguladı ve Çin'in bilişim devrimi fırsatını kaçırmamak, yeni inovasyon ve kalkınma ivmesini desteklemek, dijital işbirliği ve siber güvenlik için yeni bir çevre oluşturmak, siber uzayda ortak bir geleceğe sahip bir topluluk inşa etmek ve insanlık için daha iyi bir gelecek yaratmak için tüm ülkelerle birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Editör: İRFAN KARSLI