Çin'in başkenti Beijing'deki yerel sağlık yetkilileri Salı günü bir açıklama yaparak, Pazartesi günü şehirde yerel kaynaklı yeni teyitli yedi Kovid-19 vakası bildirildiğini duyurdu.

Beijing Belediye Sağlık Komisyonu'na göre, Shunyi semtinde yaşayan yedi hastanın hepsi daha önce bildirilen koronavirüs vakalarıyla yakın teması olan kişiler. Başkentte yine Pazartesi günü dış kaynaklı asemptomatik bir Kovid-19 vakası da bildirildi. Beijing'e 10 Aralık'ta gelen 28 yaşındaki Endonezyalı bir kişinin 26 Aralık'taki koronavirüs antikor (IgM) testi pozitif çıktı.

27 Aralık'ta korona hastalarının tedavi edildiği Ditan Hastanesi'ne gönderilen bu kişiye 28 Aralık'ta asemptomatik vaka teşhisi kondu. Çin'de yerel yönetimler yeni vakalara karşı epidemiyolojik araştırmalar yapıyor, önleme ve denetlemeye yönelik tedbirler alıyor.

Sağlık komisyonuna göre, Pazartesi günü Beijing'de yerel kaynaklı        asemptomatik veya şüpheli yeni Kovid-19 vakası bildirilmedi. Şehirde dış kaynaklı doğrulanmış veya şüpheli yeni vaka da görülmedi.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Editör: İRFAN KARSLI