Çin'in bağışladığı bir parti Kovid-19 aşısı Nijer'in başkenti Niamey'e Pazar günü ulaştı. Havaalanında düzenlenen devir teslim törenine Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou, Nijer Başbakanı Brigi Rafini, Nijer Sağlık Bakanı Vekili Ahmed Boto ile Çin'in Nijer Büyükelçisi Zhang Lijun katıldı. Törende konuşan Issoufou, "Çin büyükelçisinden, teşekkürlerimizi Çin hükümetine ve Çin halkına iletmesini rica ediyorum" dedi.

Nijer ve Çin arasındaki mükemmel ve çeşitli alanlara yayılan işbirliğini de öven Nijer Cumhurbaşkanı, "Bugün burada, biraz önce, Çin hükümetinin bağışladığı Kovid-19 aşılarını teslim almış bulunuyoruz. Bu vesileyle, Nijer ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında var olan işbirliği dinamizmini kutluyorum" dedi.

Issoufou'ya göre, Nijer bu bağışın ardından Kovid-19'a karşı aşılama kampanyasına gelecek Cumartesi günü başlayacak. Aşılama kampanyasında sağlık çalışanlarına, ardından eşzamanlı hastalığı olanlara ve yaşlılara, savunma ve güvenlik güçlerine öncelik verilecek. Şimdiye dek toplam 4.918 teyitli vaka bildiren Nijer'de bu vakalardan 185'i ölümle sonuçlandı, 4.538'i ise iyileşti.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Editör: İRFAN KARSLI