Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

BELGRAD, 10 Eylül (Xinhua) -- Çin'in Avrupa'daki ilk Kovid-19 aşı üretim tesisinin inşaatı Perşembe günü Sırbistan'da başladı. Fabrikanın, Nisan 2022'den itibaren yıllık 30 milyon doz aşı üretmesi planlanıyor; Sırbistan ile bölgedeki ve Avrupa'daki bazı ülkelere Çin tarafından geliştirilen Sinopharm aşılarını tedarik etmesi bekleniyor. Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan basın açıklamasına göre yeni fabrikanın temeli, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından Çin Büyükelçisi Chen Bo'nun da katılımıyla atıldı.

Sırbistan'daki Belgrad Havalimanı'nda işçiler Çin'in ürettiği inaktive edilmiş Sinopharm koronavirüs aşılarından oluşan bir konteyneri uçaktan indiriyor, 16 Ocak 2021. (Fotoğraf: Predrag Milosavljevic/Xinhua)

Vucic, Sırbistan'ın Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) ortaklarıyla birlikte "bazı küresel sorunları çözmeye çalışıyor ve bunu başaracak gibi görünüyor" olmasından gurur duyduğunu söyledi. Vucic, "Bu bir çıkar ortaklığı değil, dostluğun kanıtı" dedi. Sırbistan, bu yılın Ocak ayında Sırp vatandaşları arasında en yaygın şekilde kullanılan Sinopharm ve diğer üreticilerin aşılarıyla toplu bir aşı kampanyası başlatmıştı. Sırbistan, Haziran ayında başkent Belgrad'daki Torlak Viroloji, Aşı ve Serum Enstitüsü'nde Rusya'nın Kovid-19 aşısı Sputnik V'yi üretmeye başlamıştı.

Sırbistan'ın Majdanpek şehrinde bir sağlık çalışanı, Çin'e ait Sinopharm firması tarafından üretilen Kovid-19 aşısının bir dozunu hazırlıyor, 6 Nisan 2021. (Fotoğraf: Wang Wei/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI