Ekonomi

Çin'de yaklaşan tatilde demiryolu yolculuklarının sayısı artacak

BEİJİNG, 31 Aralık (Xinhua) Bir telekonferansta paylaşılan veriler, 2022'de demiryolu seyahatleri hacminin 2019'un aynı sezonunda elde edilen hacmin yüzde 69'una ulaşabilece...

Abone Ol

BEİJİNG, 31 Aralık (Xinhua) Bir telekonferansta paylaşılan veriler, 2022'de demiryolu seyahatleri hacminin 2019'un aynı sezonunda elde edilen hacmin yüzde 69'una ulaşabileceğini gösterdi. Gelecek yılki Bahar Festivali'nde havayoluyla yapılan seyahatlerin sayısının, 2020 ve 2021 seviyesiyle hemen hemen aynı kalacağı ve yolcuların 35 milyon hava yolculuğu yapacağı tahmin ediliyor. Kovid-19 pandemisinin olumsuz etkisiyle giderek daha fazla Çinli kendi aracıyla seyahat etmeyi tercih ediyor.

Veriler, halen Çin'in karayolu trafik hacminin pandemi öncesi düzeyini önemli ölçüde aştığını ve bunun gelecek seyahat furyasında da yüksek düzeyde kalmasının beklendiğini gösterdi. 17 Ocak'tan 25 Şubat'a kadar devam edecek olan Bahar Festivali seyahat furyası genellikle ülkenin en yoğun yıllık seyahat dönemi oluyor. Chunyun olarak da bilinen 40 günlük seyahat dönemi boyunca çok sayıda Çinli, bu yıl 1 Şubat 2022'ye denk gelen Çin Yeni Yılı veya Bahar Festivali'nde aileleriyle yeniden biraraya gelebilmek için seyahat edecek.