Sağlık

Çin'de yağmur fırtınası için verilen mavi alarm yenilendi

Merkezin verdiği bilgiye göre, aralarında Anhui, Jiangsu, Zhejiang, Hubei, Sichuan, Guizhou, Guangxi, İç Moğolistan, Heilongjiang, Tibet ve Chongqing'in bulunduğu eyalet düzey...

Abone Ol

Merkezin verdiği bilgiye göre, aralarında Anhui, Jiangsu, Zhejiang, Hubei, Sichuan, Guizhou, Guangxi, İç Moğolistan, Heilongjiang, Tibet ve Chongqing'in bulunduğu eyalet düzeyindeki bölgelerin bazı kısımlarında Pazar sabah 08.00 ile Pazartesi sabah 08.00 arasında şiddetli yağış ve yağmur fırtınası bekleniyor.

Bu dönemde Jiangsu ve Anhui'nin bazı bölgelerinde 150 milimetreye kadar sağanak yağış yaşanacağı konusunda uyaran merkez, bazı bölgelerde fırtına, kuvvetli rüzgar ve dolu da görüleceğini kaydetti. Yerel yetkililere olası seller, toprak kaymaları ve heyelanlar konusunda alarmda olmaları tavsiyesinde bulunan Ulusal Meteoroloji Merkezi, tehlikeli bölgelerdeki dış mekan aktivitelerini askıya alma çağrısında bulundu. Çin'de her biri farklı bir renkle kodlanan dört kademeli bir hava durumu uyarı sistemi bulunuyor. Kırmızı en şiddetli uyarı için kullanılırken onu sırasıyla turuncu, sarı ve mavi izliyor.