Sağlık

Çin'de üretilen Sinovac aşılarının ek partisi Filipinler'e ulaştı

Bakanlığın açıklamasına göre, Filipinler'de ön safta çalışan sağlık çalışanları ve yaşlılar öncelikli olmak üzere 2 milyondan fazla doz Kovid-19 aşısı vurulmuş bulunuyor. Fili...

Abone Ol

Bakanlığın açıklamasına göre, Filipinler'de ön safta çalışan sağlık çalışanları ve yaşlılar öncelikli olmak üzere 2 milyondan fazla doz Kovid-19 aşısı vurulmuş bulunuyor. Filipinler hükümeti sürü bağışıklığı kazanılması için bu yıl 70 milyon kadar Filipinliyi aşılamayı hedefliyor.

Bir Güneydoğu Asya ülkesi olan Filipinler, Kovid-19 enfeksiyonlarında daha bulaşıcı varyantların ve insanların güvenlik talimatlarına kayıtsızlığının yol açtığı yeni bir yükseliş dalgasıyla mücadeleye devam ederken aşılama çabalarını da artırıyor.

Filipinler Sağlık Bakanlığı, "Aşılama hızımız büyük ölçüde aşı mevcudiyetine bağlı" diye belirtti. Çin, Filipinler'e CoronaVac aşısının ilk partisini 28 Şubat'ta bağışladı ve Filipinler'deki aşılama çalışmaları bu aşılarla 1 Mart'ta başladı. Filipinler'de Perşembe itibarıyla toplam 1 milyon 80 bin 172 Kovid-19 vakası ve 17 bin 991 Kovid-19'a bağlı ölüm bildirildi.