Sağlık

Çin'de Kovid-19'a karşı aşılanan yabancı ülke vatandaşlarının sayısı 200 binin üzerine çıktı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, günlük basın toplantısı sırasında Çin'in yabancılara yönelik Kovid-19 aşılamasını nasıl gerçekleştirdiğine dair bir soruya cevaben bu...

Abone Ol

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, günlük basın toplantısı sırasında Çin'in yabancılara yönelik Kovid-19 aşılamasını nasıl gerçekleştirdiğine dair bir soruya cevaben bu açıklamayı yaptı. Sözcü, "Çin hükümeti, Çin'deki yabancıların güvenliği ile sağlığını korumaya ve kollamaya büyük önem veriyor" diye konuştu.

Wang ayrıca, Çin'in, ülkede çalışan, yaşayan ya da eğitim gören yabancıları korumak ve en geniş kapsamda bağışıklık bariyeri oluşturmak için uygun yaş gruplarındaki yabancı ülke vatandaşlarını da yerli aşılarla aşılama kapsamına dahil ettiğini söyledi.

Wang, yabancıların aşılanmasını kolaylaştırmak için uygun çevrimiçi randevu kanalları yaratma, çok dilli kayıt başvuruları yayınlama ve yabancı dil bilen gönüllüler görevlendirme gibi bir dizi önlemin de yerel yönetimler tarafından uygulamaya konduğunu kaydetti.