Ekonomi

Çin'de bu yıl gişe gelirleri 7 milyar doları aşarak dünyada liderliğini sürdürdü

BEİJİNG, 13 Aralık (Xinhua) 2021'in sona ermesine üç haftadan kısa bir süre kala, Çin'in bu yıl üst üste ikinci kez dünyanın en büyük gişe pazarı konumunu sürdürmesi kuvvetle...

Abone Ol

BEİJİNG, 13 Aralık (Xinhua) 2021'in sona ermesine üç haftadan kısa bir süre kala, Çin'in bu yıl üst üste ikinci kez dünyanın en büyük gişe pazarı konumunu sürdürmesi kuvvetle muhtemel olarak görülüyor. Gişe gelirlerini takip eden Maoyan'a göre, bu yıl Çin'de gişede en çok kazandıran 10 filmden sekizi yerli yapımlar. Listenin başında 30 Eylül'den bu yana yaklaşık 5,76 milyar yuan kazandıran, Çin yapımı gişe rekortmeni yurtseverlik temalı "The Battle at Lake Changjin" (Changjin Gölü'ndeki Savaş) filmi yer alıyor. Maoyan ve Box Office Mojo'nun rakamlarına göre, savaş destanı film, şu anda Çin'de tüm zamanların en yüksek gişe hasılatı yapmış film durumunda ve aynı zamanda bu yıl dünya çapında en çok kazandıran film oldu.

Çin Yeni Yılı tatili sırasında yayınlanan yerli komediler "Hi, Mom" (Merhaba, Anne) 5,41 milyar yuan ve "Detective Chinatown 3" (Dedektif Çin Mahallesi 3) 4,52 milyar yuan ile Çin'in 2021 gişe tablosunda ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor. İlk 10'da sadece iki yabancı film yer aldı. ABD yapımları olan bu filmler 1,39 milyar yuan ile beşinci sırada olan "F9: The Fast Saga" (Hızlı ve Öfkeli 9) ve 1,23 milyar yuan ile sekizinci sırada yer alan "Godzilla vs. Kong" oldu.