Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi uzmanı Shao Yiming, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Çin'in mevcut kitlesel aşılama çalışmalarının temelde 18 yaş üstü yetişkinleri hedeflediğini ve ülke genelinde şimdiye kadar 800 milyon dozdan fazla aşı uygulandığını söyledi. Shao, Çin'in şu ana kadar gerçekleştirdiği kitlesel aşılama kampanyasının yerli aşıların güvenli ve etkili olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi uzmanı, her ikisi de Çinli ilaç kurumları tarafından geliştirilen Sinopharm ve Sinovac aşılarının yetişkinlerde kullanım onayı almalarının ardından yürütülen klinik deneyler ve uzman incelemeleri sonucunda 3-17 yaş grubu için güvenli olduklarının kanıtlandığını ve şu anda bu yaş grubu için de acil kullanım onayı verildiğini belirtti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan (NHC) hastalık kontrol yetkilisi Cui Gang, Çin'in özgül pandemi durumu, hastalık kontrol gereklilikleri ve hedef yaş grubu karakteristiklerine dayanarak 3-17 yaş grubundakilere yönelik yeni onaylanan aşılamalar konusunda detaylı politikalar geliştirmeleri için tıbbi uzmanları organize edeceğini, çabaların ilgili yetkililerce güvenli ve etkili şekilde gerçekleştirilmesini takip edeceğini kaydetti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun verdiği bilgiye göre, Perşembe günü itibarıyla 845,2 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısı uygulandı ve Çin genelinde toplam 622 milyon kişi aşılandı.

Editör: İRFAN KARSLI