China National Biotec Group'un (CNBG) resmi Weibo hesabından Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Sinopharm'ın biyobilim yan kuruluşu olan CNBG'nin Ar-Ge merkezi Ulusal Aşı ve Serum Enstitüsü tarafından geliştirilen yeni Kovid-19 rekombinant aşısına, Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi Cuma günü onay verdi.

Aşı, virüsün spike proteininin (S proteini) reseptör bağlanma bölgesinin (RBD) yapısal özelliklerine dayanıyor. Aşının geliştirilmesinde, nötralize edici antikorları harekete geçirmek için virüsün S proteininin zararsız kopyalarını oluşturmak amacıyla genetik mühendisliğinden faydalanıldı.

Şirket, rekombinant aşı teknolojisinin geliştiğini ve geniş çaplı üretim için uygun durumda olduğunu belirtti. Aşı geliştirme sürecinde canlı virüsler kullanılmadığı için üretim sırasında biyogüvenlik düzeyi yüksek tesislere de ihtiyaç duyulmuyor. Rekombinant aşı, Sinopharm'ın geliştirdiği üçüncü Kovid-19 aşısı. Geçen yıl Aralık ayında, CNBG çatısı altındaki Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü Şirketi tarafından geliştirilen inaktif aşı Çin'in koşullu pazarlama onayı alan ilk Kovid-19 aşısı olmuştu.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Şubat ayında ise CNBG kuruluşlarından Wuhan Biyolojik Ürünler Enstitüsü'nün geliştirdiği bir diğer inaktif aşı koşullu pazarlama onayı almıştı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Cuma günü itibarıyla Çin genelinde 161,12 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldığını bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI