Ekonomi

Çin yardım fonu 2015'ten beri Nepal projelerine 6 milyon dolar harcadı

KATMANDU, 30 Aralık (Xinhua) Nepal'de acil kurtarma ve geçici yeniden yerleşim, afet sonrası kurtarma, topluluk gelişimi ve Kovid-19 pandemisinin önlenmesi gibi alanlarda ça...

Abone Ol

KATMANDU, 30 Aralık (Xinhua) Nepal'de acil kurtarma ve geçici yeniden yerleşim, afet sonrası kurtarma, topluluk gelişimi ve Kovid-19 pandemisinin önlenmesi gibi alanlarda çabalarını yoğunlaştıran CFPA, 880 bin kişiye doğrudan fayda sağlıyor. Nepal'in Kadın, Çocuk ve Yaşlılar Bakanı Uma Regmi, Nepal'in başkenti Katmandu'da CFPA Nepal'in altıncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen bir seminerde, Çin yardım fonunun Nepal'de son altı yılda yaptığı çalışmaları "dikkat çekici" olarak nitelendirdi.

Regmi, "CFPA'nın depremden hemen sonra ve Kovid-19 sırasında çadır ve yiyecek dağıtımı, bilgisayar ve okul çantası dağıtımı, beceri geliştirme eğitimi ve oksijen yoğunlaştırıcı dağıtımı gibi çeşitli alanlarda Nepal'i desteklediğini öğrendim" diye konuştu. "Çin kriz zamanlarında bizi desteklemek için öne çıktı" diyen Regmi, gelecekte CFPA Nepal'e "tam destek" sözü verdi. Nepal'in eski Çin büyükelçisi Leela Mani Paudyal ise yaptığı konuşmada, yoksulluğun azaltılması alanında geniş deneyime sahip CFPA'nın Nepal'deki faaliyetlerinde yerel kaynakları çok iyi kullandığını söyledi. Paudyal, "CFPA'nın Nepal'deki çalışmaları kesinlikle Nepal'deki yoksulluğu azaltmaya yardımcı olacak" dedi ve Çin'in yoksulluğu ortadan kaldırmasının Nepal için bir ders niteliğinde olacağını da sözlerine ekledi.