Politika

Çin yabancı yatırımcılar için vergi teşviklerini sürdürecek

Toplantıda, Çin'in dışa açılımını genişletmeye, büyük iç pazarının güçlü yanlarından faydalanmaya ve daha elverişli bir iş ortamını sağlamaya devam edeceği kaydedildi. Yabancı...

Abone Ol

Toplantıda, Çin'in dışa açılımını genişletmeye, büyük iç pazarının güçlü yanlarından faydalanmaya ve daha elverişli bir iş ortamını sağlamaya devam edeceği kaydedildi. Yabancı yatırımı çekmek ve daha fazla yabancı yatırımcıyı tahvil piyasası üzerinden Çin'in yerel gelişimine katılmaya teşvik etmek için çok daha fazlasının yapılacağı belirtildi. Li, "Yabancı yatırımları çekmek için daha fazla çaba göstereceğiz ve yurt dışındaki yatırımcıları ana karadaki tahvil piyasamıza davet edeceğiz" dedi.

Toplantıda, yurt dışındaki kurumsal yatırımcıların, ana kara tahvil piyasasındaki yatırımlarından doğan tahvil faiz kazançlarının, kurumlar gelir vergisi ve katma değer vergisinden muaf tutulması politikasının 14. Beş Yıllık Plan Dönemi'nin (2021-2025) sonuna yani 31 Aralık 2025'e kadar uzatılmasına karar verildi.

Toplantıda, yetkili birimlerin yasa ve yönetmelikler çerçevesinde Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi ile birlikte kayıt altına alma sürecini yürüteceği ve bu arada piyasa düzenlemelerini sağlamlaştırıp, aşırı spekülasyon ve piyasa manipülasyonu gibi usulsüzlükleri önleyeceği notu düşüldü. Li, "Piyasa varlıklarının endişelerine proaktif şekilde yanıt verip, konjonktürel çapraz düzenlemeleri etkin şekilde yürüterek, işletmelerin hayatta kalmasına ve gelişmesine yardımcı olmak için piyasa beklentilerini tutturmalıyız" diye konuştu.