Politika

Çin ve Ukrayna Cumhurbaşkanları diplomatik ilişkilerin 30. yıl dönümünü kutladı

BEİJİNG, 4 Ocak (Xinhua) Xi, mesajında, Çin-Ukrayna ilişkilerinin 30 yıl önce diplomatik ilişkilerin ilk kurulduğu günden beri sağlam ve istikrarlı bir gelişme ivmesi sürdürd...

Abone Ol

BEİJİNG, 4 Ocak (Xinhua) Xi, mesajında, Çin-Ukrayna ilişkilerinin 30 yıl önce diplomatik ilişkilerin ilk kurulduğu günden beri sağlam ve istikrarlı bir gelişme ivmesi sürdürdüğünü kaydederek, iki ülkenin karşılıklı siyasi güveni derinleştirdiğini, çeşitli alanlarda verimli işbirlikleri yürüttüğünü ve iki halkın refahını artıran insanlar arası ve kültürel alışverişi güçlendirdiğini belirtti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Çin'in Wuhan şehrinden gelen bir konteyner treninden indirilen bir konteyner, 6 Temmuz 2020. (Fotoğraf: Sergey Starostenko/Xinhua)

Xi, Kovid-19'un yayılmasından bu yana Çin ile Ukrayna'nın birbirine destek olduğunu, pandemiyle savaşmak için birlikte çalıştığını ve bunların iki halk arasındaki derin dostluğu gösterdiğini söyledi. Xi, iki ülkenin stratejik ortaklığının geliştirilmesine büyük önem verdiğini ve diplomatik ilişkilerin 30. yıl dönümünü iki ülke ve halklarının yararına çeşitli alanlarda işbirliğinin yanı sıra ikili ilişkilerde daha fazla sonuç almak için bir fırsat olarak değerlendirmek amacıyla Zelensky ile çalışmaya hazır olduğunu vurguladı

Çin'in Wuhan şehrinden bir konteyner treni Ukrayna'nın başkenti Kiev'e varışında karşılanıyor, 6 Temmuz 2020. (Fotoğraf: Sergey Starostenko/Xinhua)

Zelensky mesajında son 30 yılda Ukrayna-Çin ilişkilerinin gelişiminin, iki ülke arasındaki her düzeyde yakın alışveriş ve verimli pratik işbirliği ile olumlu bir ivme yakaladığını belirtti. Volodymyr Zelensky, Ukrayna tarafının iki ülke arasındaki karşılıklı faydaya dayalı işbirliğine dair geniş beklentiye tamamen güvendiğini, iki halkın geleneksel dostluğunu sürekli derinleştirmeye, iki taraf arasında çeşitli alanlarda işbirliğini güçlendirmeye ve stratejik ortaklığı ilerletmeye istekli olduğunu söyledi.