Wang mesajında, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve rehberliğinde Çin-Türk stratejik işbirliği ilişkilerinin son yıllarda gelişmeye devam ettiğini ve iki taraflı uygulamaya dönük işbirliğinin dikkate değer sonuçlar elde ettiğini söyledi.

Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor

Wang Yi, iki tarafın Kovid-19 pandemisinin zorluğuyla mücadelede el ele verdiğini ve iki ülke halkı arasındaki dostluğun derinleşmeye devam ettiğini kaydetti. Wang, iki cumhurbaşkanının belirlediği prensip ve istikamete uygun olarak Çin-Türkiye stratejik işbirliği ilişkisinin uzun vadeli, sağlıklı ve istikrarlı gelişimini desteklemek için Çavuşoğlu ile birlikte çalışmaya istekli olduğunu da sözlerine ekledi.

Çavuşoğlu mesajında, Türk tarafının Çin ile iki ülkenin ortak çıkarlarının yanı sıra bölge ve dünya barışına, refahına da katkıda bulunan ilişkilerini sürekli geliştirmeyi içtenlikle istediğini söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin çeşitli alanlarda uygulamaya dönük işbirliğini pekiştirmek ve derinleştirmek, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinde daha fazla başarıyı teşvik etmek için Çin ile çalışmaya devam etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Editör: İRFAN KARSLI