İSTANBUL, 12 Mart (Xinhua) -- Toplam 71 milyon ABD doları yatırımla iki şirket, Tosyalı'nın Osmaniye'deki tesisinde bir "güneş fotovoltaik sistemi" kuracak ve Huawei'nin akıllı güneş inverterlerini Türkiye'nin önde gelen güneş enerjisi sistemleri kurucusu SolarAPEX'in teknik uzmanlığıyla birleştirecek.

Tosyalı yönetim kurulu başkanı Fuat Tosyalı yayınlanan basın açıklamasında, projenin 2023 yılına kadar toplam 140 megawatt (MW) kurulu güçle tamamlanmasının planlandığını ve bunun, Türkiye'de çelik üretiminden kaynaklanan karbon emisyonlarının yılda 116 bin 525 ton azaltılmasına yardımcı olacağını söyledi.

Çinli kimya mühendisliği şirketi Türkiye'de ekonomik ve ticari işbirliği köprüleri kuruyor Çinli kimya mühendisliği şirketi Türkiye'de ekonomik ve ticari işbirliği köprüleri kuruyor

Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li de, "Türkiye'nin kurumsal bir vatandaşı olarak yeşil dönüşüm için elimizden gelenin en iyisini yapıyor ve ülkemizin sıfır karbon hedefne katkıda bulunuyoruz" dedi.

Bu yılın Huawei'nin Türkiye'deki 20. kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatan Jing, ulusal şubenin Türkiye'de bilgi teknolojilerinin ve yeşil enerjinin gelişimini destekleyerek güçlü bir kurumsal yapı oluşturduğunu ve bunun da yerel işletmelerle değerli ortaklıklar sağladığını söyledi.

Huawei, Türkiye'deki faaliyetlerine 2002 yılında başladı ve 2009 yılında Çin dışındaki en büyük ikinci merkezi olan İstanbul'da bir Ar-Ge departmanı kurdu.

SolarAPEX Genel Müdürü ve projenin icra direktörü Fatih Doğan, "İklim değişikliğinin etkilerinin yoğun bir şekilde hissedildiği bir dönemde Tosyalı Holding, bu proje ile dünyanın en yeşil çeliğini üretecek" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI