Politika

Çin ve Rusya'nın ortak askeri tatbikatı sona erdi

Cuma sabahı dört aşamalı bir tatbikat yapıldı. Tatbikatın bu son bölümünde 10.000'den fazla askeri personel ile aralarında uçakların, ağır silahların ve çeşitli modellerdeki z...

Abone Ol

Cuma sabahı dört aşamalı bir tatbikat yapıldı. Tatbikatın bu son bölümünde 10.000'den fazla askeri personel ile aralarında uçakların, ağır silahların ve çeşitli modellerdeki zırhlı araçların olduğu temel muharebe silahları yer aldı. Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Savunma Bakanı Wei Fenghe ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tatbikatı gözlemleyip günün ilerleyen saatlerinde görüşmeler gerçekleştirdi.

Wei, Çin ve Rus silahlı kuvvetlerinin Kovid-19 pandemisi karşısında birbirlerine destek vererek iki ordu arasındaki ilişkilerin üst düzey gelişimini gösterdiğini söyledi. Wei, insanlık için ortak bir geleceği paylaşan bir toplumun inşasına daha fazla katkı sağlamak ve dünya barışı ile istikrarını korumak için iki ordunun stratejik koordinasyonu, kapsamlı ve pratik işbirliğini geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Şoygu ise, Rusya'nın Çin ile stratejik iletişimi geliştirmek, terörle mücadele gibi alanlarda işbirliğini derinleştirmek ve bölgesel barış ile istikrarı korumak için birlikte çalışmak istediğini vurguladı. İki bakan gözetiminde, işbirliği belgeleri de imzalandı. Bakanlar, öğleden sonra tatbikatın sona erdiğini duyurdu. Tatbikat, Kovid-19 pandemisinin başlamasından bu yana Çin sınırları içinde düzenlenen ilk askeri tatbikat oldu.