Politika

Çin ve Rusya Dışişleri Bakanları stratejik mutabakata vardı

Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bulunan Guilin kentinde yapılan toplantı, Wang ile Lavrov arasındaki 51. görüşme oldu. Wang, "Bu, Çin ile Rusya arasındaki...

Abone Ol

Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bulunan Guilin kentinde yapılan toplantı, Wang ile Lavrov arasındaki 51. görüşme oldu. Wang, "Bu, Çin ile Rusya arasındaki kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığı düzeyinin yüksekliğini gösteriyor" dedi.

Wang, uluslararası durum nasıl değişirse değişsin iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik koordinasyonun zayıflamak veya azalmak bir yana güçlenip genişleyeceğini belirtti. Taraflar, devlet yöneticilerinin stratejik rehberliğinin ikili ilişkilerin siyasi gücünü oluşturduğu ve pandemiyle ortak mücadelenin iki ülkenin halkları arasındaki geleneksel dostluğu daha da derinleştirdiği konularında görüş birliğine vardı.

Bakanlar ayrıca, pragmatik işbirliğinin iki ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını güçlü şekilde artırdığı ve uluslararası alandaki koordinasyonlarının dünyaya istikrar ve olumlu enerji getirdiği konusunda ortak görüşlerini ifade ettiler. İki dışişleri bakanı, görüşmeler sonrasında, bazı ikili işbirliği anlaşmalarının yanı sıra küresel yönetişimle ilgili ortak bir açıklamaya da imza attı. Bakanlar, açıklamada uluslararası topluma farklılıkları bir kenara koyma, mutabakat sağlama, koordinasyonu güçlendirme ve dünya barışı ile jeostratejik istikrarı koruma yönünde çağrı yaptı.