Politika

Çin ve Rusya arasında Spor Değişim Yılları süreci başlayacak

BEİJİNG, 4 Şubat (Xinhua) Xi haberi, Putin ile Beijing'de yaptığı görüşme sırasında duyurdu. Xi, Çin ile Rusya arasında düzenlenecek çeşitli faaliyetlerle hayata geçirilecek...

Abone Ol

BEİJİNG, 4 Şubat (Xinhua) Xi haberi, Putin ile Beijing'de yaptığı görüşme sırasında duyurdu. Xi, Çin ile Rusya arasında düzenlenecek çeşitli faaliyetlerle hayata geçirilecek Spor Değişim Yılları'nın, iki halk arasındaki karşılıklı anlayış ve geleneksel dostluğu derinleştirebileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Xi, "Çin, ikili ilişkilerin siyasi avantajlarını sonuna kadar kullanmak ve pragmatik işbirliğinde her yönden daha fazla başarı elde etmek amacıyla, Rusya ile birlikte çalışmaya hazır" ifadesini kullandı. Xi görüşmede, Çin ile Rusya arasındaki mal ve hizmet ticaretinin yüksek kalitede gelişmesi için yol haritasının uygulanması ve tarım, yeşil ticaret, tıp ve sağlık ile dijital ekonomi gibi alanlardaki işbirliğinin derinleştirilmesinin önemine işaret etti.

Xi ayrıca, ulaştırma altyapı bağlantısının desteklenmesinin yanı sıra Avrasya kıtasındaki lojistiğin akıcı şekilde yürütülmesi ile küresel sanayi ve tedarik zincir istikrarının sağlanması konularında çağrı yaptı. Cumhurbaşkanı Xi, "Çin ve Rusya, enerji alanındaki stratejik ortaklıklarını güçlendirmeli, önemli petrol ve gaz işbirliği projelerini istikrarlı şekilde ilerletmeli, önemli enerji teknolojilerinde ortak inovasyonu hızlandırmalı, yeni enerji konusunda işbirliğini genişletmeli, enerji güvenliğinin sağlanmasında birbirlerini desteklemeli ve küresel enerji yönetim sistemini iyileştirmeli" dedi. Xi, yapay zeka, Nesnelerin İnterneti ve Uluslararası Ay Araştırmaları İstasyonu gibi sınır bölgeler başta olmak üzere, iki ülke arasında daha fazla teknoloji ve inovasyon alanlarında işbirliği çağrısında bulundu. Çin Cumhurbaşkanı Xi, iki ülkenin mali ve finansal politikalardaki iletişimi ilerletmesi, mali risklere karşı direnme becerilerini güçlendirmesi ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi ile Avrasya Ekonomik Birliği arasında daha fazla sinerji araması gerektiğini sözlerine ekledi.