Tatbikatın lider grubunun verdiği bilgilere göre, ZAPAD/INTERACTION-2021 adı verilen tatbikat, Kovid-19 pandemisinin başlamasından bu yana Çin'in sınırları içinde düzenlenen ilk askeri tatbikat olma özelliğine sahip. Tatbikata katılacak birlikler çoğunlukla Çin'in PLA Batı Harekat Alanı Komutanlığı ile Rusya'nın Doğu Askeri Bölgesi'nden gelecek. Tatbikata 10 bini aşkın ordu mensubunun katılması bekleniyor.

Geçen hafta bir basın toplantısı düzenleyen Çin Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, tatbikat ile birlikte her iki tarafın da terörist kuvvetlerle savaşmaya ve bölgede barış ile güvenliği korumak için işbirliği yapmaya dair azim ve kabiliyetini daha da ortaya koymayı amaçladığını söylemişti. Tatbikata katılan tüm Rus subay ve askerler, Çin'in salgın önleme yönetmeliklerine uygun olarak karantina ve tıbbi gözlem sürecinden geçtikten sonra tatbikat alanına girdi. Tatbikata yönelik tüm hazırlık çalışmaları tamamlandı.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Editör: İRFAN KARSLI