Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi Çarşamba günü Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ile Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de biraraya gelerek Pakistan'da çok sayıda Çin vatandaşının ölümüne ve yaralanmasına yol açan olayla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Wang, Çin tarafının olay nedeniyle şok yaşadığını, Pakistan tarafının olayın sebebini ivedilikle tespite edeceğini, ne pahasına olursa olsun kurtarma ve tedavi çalışmalarını yürüteceğini, sonrasındaki durumla zamanında ilgileneceğini ve benzer olayların tekrarlamasını önleyeceğini umduğunu söyledi. Wang, bu bir terör saldırısıysa suçluların derhal tutuklanmasının ve en ağır şekilde cezalandırılmasının gerektiğini sözlerine ekledi.

Cep telefonu ile çekilen bu fotoğrafta, Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletinde meydana gelen patlamanın ardından derin bir vadiye yuvarlanan otobüsün enkazı görülüyor, 14 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Wang, olaydan dersler çıkarılması gerektiğini ve projelerin güvenli ve sorunsuz yürütülmesini sağlamak için Çin-Pakistan işbirliği projelerine yönelik güvenlik önlemlerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi ise, hükümeti ve Pakistan halkı adına Çin tarafına en içten taziyelerini dile getirdi. Kureyşi, ön soruşturmanın bunun bir kaza olduğunu gösterdiğini ve bir terör saldırısı olduğuna dair işaret bulunmadığını söyledi.

Çin'in Pakistan'ın en önemli dostu ve en güvenilir ortağı olduğunu vurgulayan Kureyşi, "Çin'in kaybı Pakistan'ın kaybıdır" dedi. Kureyşi, Pakistan'ın yaralıların tedavisi için her türlü çabayı sarf edeceğini, olayın ardındaki gerçekleri derinlemesine araştıracağını, soruşturmada kaydedilen ilerlemeyi zaman yitirmeden Çin ile paylaşacağını ve Pakistan'daki Çinli personelin güvenliğini sağlamak için elinden gelenin en iyisini yapacağını da sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI