Politika

Çin ve Kırgız Cumhurbaşkanları, diplomatik ilişkilerin 30. yıl dönümünü kutladı

BEİJİNG, 5 Ocak (Xinhua) Xi mesajında, 30 yıl önce diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana Çin ve Kırgızistan'ın karşılıklı saygı, eşitlik ve karşılıklı yarar ile kazan...

Abone Ol

BEİJİNG, 5 Ocak (Xinhua) Xi mesajında, 30 yıl önce diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana Çin ve Kırgızistan'ın karşılıklı saygı, eşitlik ve karşılıklı yarar ile kazan-kazan işbirliği ilkelerini her zaman koruduğuna ve ikili ilişkilerin hızla gelişmesini sağladığına dikkat çekti. Xi ayrıca, iki ülkenin, kapsamlı stratejik ortaklıklarında yeni bir zirveye ulaştığını ve uluslararası toplum için yeni bir tür uluslararası ilişkiyi teşvik etmede iyi bir örnek oluşturduğunu da belirtti.

Çin'in başkenti Beijing'deki Beijing Uluslararası Bahçecilik Fuarı'ndaki "Kırgızistan Günü" etkinliği sırasında oyuncular sahnede gösterilerini sunuyor, 27 Ağustos 2019. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

Caparov da mesajında, geçen 30 yılda iki ülkenin başarılı bir şekilde kapsamlı bir stratejik ortaklık kurduğunu ve çeşitli alanlardaki işbirliğinde dikkate değer başarılar elde ettiğini söyledi. Caparov, Çin hükümetinin Kırgızistan'ın Kovid-19 pandemisine ve sonuçlarına karşı etkin bir şekilde yanıt verme çabalarına önemli destek sağladığına işaret etti. Xi'ye Kırgızistan-Çin kapsamlı stratejik ortaklığının geliştirilmesine gösterdiği kişisel ilgiden dolayı teşekkür eden Zhaparov, ikili ilişkileri daha da derinleştirmek için Çin ile çalışmaya hazır olduğunu ve ikili işbirliğini pekiştirmek ve genişletmek için hiçbir çabadan kaçınmadığını söyledi.