Ekonomi

Çin ve diğer RCEP üyeleri arasındaki ticaret ilk 11 ayda 11 trilyon yuana yaklaştı

BEİJİNG, 30 Aralık (Xinhua) -- Gümrük Genel İdaresi (GAC) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, rakamın Çin'in toplam dış ticaret değerinin yüzde 31'ini oluşturduğunu bildirdi. GA...

Abone Ol

BEİJİNG, 30 Aralık (Xinhua) -- Gümrük Genel İdaresi (GAC) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, rakamın Çin'in toplam dış ticaret değerinin yüzde 31'ini oluşturduğunu bildirdi. GAC, ülkenin diğer RCEP üyeleriyle ticaretini daha da kolaylaştırmak için şirketleri ilgili ithalat ve ihracat prosedürlerine alıştırmak ve beş RCEP üyesiyle Yetkilendirilmiş Ekonomik Operatörlerin (AEO'lar) karşılıklı tanınmasını ilerletmek gibi bazı adımlar attığını belirtti.

Dünya Gümrük Örgütü tarafından başlatılan AEO sistemi, yasal uygunluk ve güvenliği ile kredi statüsü yüksek olan işletmelerin gümrük idareleri tarafından doğrulanması yoluyla işletmelerin gümrük işlemlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. GAC, Çin'in AEO sistemini benimseyen 10 RCEP üyesinden beşi ile halihazırda karşılıklı AEO anlaşmaları imzaladığını ve diğer beşiyle benzer anlaşmalar yapmak istediğini belirtti.