Politika

Çin ve Belarus, kapsamlı stratejik ortaklığı güçlendirmeyi taahhüt etti

BEİJİNG, 30 Aralık (Xinhua) -- Aynı zamanda ÇKP Merkez Komitesi Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu Başkanı olan Guo Shengkun, Belarus Başbakan Birinci Yardımcısı Nikolay Snopko...

Abone Ol

BEİJİNG, 30 Aralık (Xinhua) -- Aynı zamanda ÇKP Merkez Komitesi Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu Başkanı olan Guo Shengkun, Belarus Başbakan Birinci Yardımcısı Nikolay Snopkov ile video konferans aracılığıyla gerçekleştirdiği görüşmede bu açıklamayı yaptı. İki ülkenin hükümetler arası işbirliği komitesinin de Çin başkanı olan Guo, komitenin Belarus başkanı olan Snopkov'a, ikili ilişkilerde sağlıklı ve istikrarlı bir gelişme ivmesinin devam etmekte olduğunu söyledi.

Gelecek yılın Çin-Belarus diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 30. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Guo, iki tarafın da bunu, devlet başkanlarının vardığı mutabakatı birlikte uygulamak, çeşitli alanlardaki alışverişi ve işbirliğini güçlendirmek ve Çin-Belarus kapsamlı stratejik ortaklığının içeriğini zenginleştirmeye devam edebilmek için yüksek nitelikli Kuşak ve Yol işbirliğini ilerletmek adına bir fırsat olarak görmeye çağırdı. Snopkov da, ikili ilişkilerin gelişimine olumlu katkılarda bulunma sözü verdi ve Beijing Kış Olimpiyatları'nda tam başarı sağlanması dileğinde bulundu.