Politika

Çin ve ASEAN ülkeleri Güney Çin Denizi'nde Davranış Kuralları üzerine erken anlaşma için çabalayacak

Chongqing'de düzenlenen Güney Çin Denizi'nde Tarafların Davranış Deklarasyonu'nun Uygulanmasına İlişkin 19. Kıdemli Yetkililer Toplantısı'na katılan taraflar, COC müzakereleri...

Abone Ol

Chongqing'de düzenlenen Güney Çin Denizi'nde Tarafların Davranış Deklarasyonu'nun Uygulanmasına İlişkin 19. Kıdemli Yetkililer Toplantısı'na katılan taraflar, COC müzakereleri için tek bir taslak üzerinden hazırlanan metnin ikinci okumasını mümkün olan en kısa sürede yeniden başlatmak ve müzakerelerin erken sonuçlandırılması için çaba göstermek konularında anlaştı.

Güney Çin Denizi'ndeki mevcut durumun genel olarak istikrarlı olduğunu vurgulayan taraflar, Çin ve ASEAN ülkelerinin, salgının etkisine rağmen, Güney Çin Denizi'nde Tarafların Davranış Deklarasyonu'nun tam ve etkili bir şekilde uygulanmasına bağlı kaldıklarını ve Güney Çin Denizi'ndeki Davranış Kuralları sürecini esnek ve pragmatik bir yaklaşımla sürdürmeye yönelik inançlarını ifade ettiler.

Tüm taraflar, Güney Çin Denizi'nde Tarafların Davranış Deklarasyonu'nun kapsamlı ve etkili bir şekilde uygulanmasının önemini vurguladı. Taraflar ayrıca Güney Çin Denizi'ndeki barış ve istikrarı ortaklaşa korumak için işbirliğini derinleştirmeye devam etmeyi ve karşılıklı güveni artırmayı oybirliğiyle kabul etti.