Politika

Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na (CIIE) rekor sayıda Amerikalı şirket katılıyor

CIIE Bürosu, 2018'den 2020'ye kadar CIIE'ye katılan ABD şirketlerinin sayısının yaklaşık 180'den 198'e çıktığını ve söz konusu şirketlerin toplam sergi alanının, fuara katılan...

Abone Ol

CIIE Bürosu, 2018'den 2020'ye kadar CIIE'ye katılan ABD şirketlerinin sayısının yaklaşık 180'den 198'e çıktığını ve söz konusu şirketlerin toplam sergi alanının, fuara katılan diğer ülkeler ve bölgeler arasında en genişlerinden biri olduğunu söyledi.

Sektörlerinde lider konumdaki çok sayıda büyük şirket, etkinliğin düzenli katılımcıları haline geldi. CIIE'ye dördüncü kez katılan çok uluslu holding Honeywell; havacılık, akıllı imalat, depolama ve lojistikteki yenilikçi teknolojilerini sergilediği standının alanını bu yıl, geçen yıla kıyasla iki kattan fazla genişletti. "Dünya çapında bir açık işbirliği etkinliği olan CIIE'ye peş peşe dördüncü yılda da katılmaktan büyük gurur duyuyoruz" diyen Honeywell Çin ile Honeywell Havacılık ve Uzay Asya Pasifik şirketlerinin başkanı Steven Lien şöyle devam etti: "Yeşil ve düşük karbonlu bir endüstriyel ekosistem yaratırken CIIE platformundan yararlanarak Çinli müşterilerimizle omuz omuza ilerlemeyi sürdürmeyi arzuluyoruz."

ABD'li ayakkabı üreticisi Skechers, CIIE deneyimini 2019'dan beri aralıksız yaşıyor. Skechers Çin, Güney Kore ve Güneydoğu Asya şirketlerinin CEO'su olan Willie Tan, "Çin pazarına güveniyoruz ve "Çin'de Çin için" kalkınma stratejimizi derinleştirmeye ve buradaki yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz" dedi.

E-ticaret devi Amazon, CIIE'ye bu yıl ilk kez katılıyor. Amazon'un China Global Store ve Prime şirketinin başkanı Li Yanchuan, CIIE'nin pazar potansiyelini canlandırmak ve küresel alışverişi güçlendirmek için hayati bir platform olduğunu söyledi.

Li şirketinin, etkinliğin sunacağı yeni fırsatları dört gözle beklediğini ve Çinli tüketicilere yüksek kaliteli küresel ürünleri daha fazla getirmeyi arzuladığını sözlerine ekledi. Aralarında Cargill ve Pfizer'ın da bulunduğu bazı ABD'li şirketler, 4. CIIE'nin açılışından önce bile gelecek yıl yapılacak beşinci fuar için kayıt yaptırdı.

Söz konusu şirketlerin CIIE'ye aktif katılımı, ABD'li şirketlerin Çin pazarına yönelik tutkusunun sürdüğünü yansıtıyor. Çin, dünya genelinde Kovid-19'un olumsuz etkisine rağmen geçen yıl pozitif yönde büyümeyi başarabilen tek büyük ekonomi olmuştu.

Sonuçları Shanghai'daki Amerikan Ticaret Odası tarafından Eylül ayında yayınlanan bir ankete göre, Çin'deki ABD şirketleri genel olarak Çin pazarındaki büyüme potansiyeli konusunda iyimserler ve Çin'deki operasyonlarını genişletmeyi sürdürüyorlar. İlk kez 2018 yılında düzenlenen CIIE, dünyanın ithalata adanmış ilk fuarı. 366.000 metrekarelik çevrimdışı sergi alanında düzenlenen dördüncü CIIE'ye, 127 ülke ve bölgeden yaklaşık 3.000 işletme katılıyor.