Sağlık

Çin tarafından bağışlanan Kovid-19 aşılarının 3. partisi Laos'a teslim edildi

VİYENTİYAN, 29 Nisan (Xinhua) -- Çin tarafından bağışlanan Kovid-19 aşılarının üçüncü partisi Laos'a ulaştı ve teslim edildi. Sinopharm Kovid-19 aşılarının teslimatı, Salı gün...

Abone Ol

VİYENTİYAN, 29 Nisan (Xinhua) -- Çin tarafından bağışlanan Kovid-19 aşılarının üçüncü partisi Laos'a ulaştı ve teslim edildi. Sinopharm Kovid-19 aşılarının teslimatı, Salı günü Çin'in Laos Büyükelçisi Jiang Zaidong tarafından Laos Sağlık Bakanlığı'nda yapıldı. Çin Büyükelçisi, Çin ve Laos arasında salgına karşı geliştirilen işbirliğinin, ortak bir geleceği olan bir topluluk oluşturmak için önemli bir taşıyıcı haline geldiğini söyledi. Büyükelçi, "Çin salgınla mücadele ederken, Laos tarafının da Çin'e nakit para ve salgınla mücadele için malzeme bağışladığını unutmayacağız" diye konuştu.

Büyükelçi, "Laos'ta salgının patlak vermesinden bu yana Çin, iki uzman ekip gönderdi, büyük miktarda malzeme sağladı, nükleik asit test laboratuvarlarının kurulmasına yardımcı oldu ve üç parti aşı bağışladı" dedi. Büyükelçi Jiang, Laos'ta Kovid-19 salgınının bu ay hızla yayıldığını söyledi ve "Laos Halkın Devrimci Partisi (LHDP) ve hükümetin güçlü liderliğinde kardeş Laos halkının salgını kesinlikle yeneceğine inanıyoruz. Biz de bu amaçla yardım sağlamaya devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

LHDP Merkez Komite Politbüro Üyesi, Başbakan Yardımcısı ve Kovid-19 Önleme ve Kontrol Ulusal Görev Gücü Komitesi Başkanı Kikeo Khaykhamphithoune, aynı vesileyle, Laos'un, zorluklarla her karşılaştığında Çin Komünist Partisi, Çin hükümeti ve Çin halkının değerli desteğini alacağından emin olduğunu söyledi.

Çin aşılarının güvenli, muteber ve etkili olduğunu söyleyen Kikeo, Laos'un salgınla mücadelede ön cephede olan yüksek riskli sınır görevlilerini, sağlık personelini ve bazı vatandaşları Çin aşıları ile aşıladığını ifade etti. Kikeo, "Ben de (Çin aşıları ile) aşılandım ve herhangi bir yan etki olmadı. Burada herkes aşıyı güvenle yaptırıyor" dedi. Kikeo, Çin'in güçlü desteğiyle ülkesinin salgına karşı nihai zaferi kesinlikle kazanacağına inandığını belirtti.