Ekonomi

Çin şirketi BYD sürdürülebilir kentsel hareketlilikte Brezilya pazarına önem veriyor

Güneş pilleri ve elektrikli araç üreticisi Çinli Build Your Dreams (BYD) şirketinin bir yöneticisi, BYD'nin sürdürülebilir kentsel hareketliliğe katkı sağlayan bir oyuncu olar...

Abone Ol

Güneş pilleri ve elektrikli araç üreticisi Çinli Build Your Dreams (BYD) şirketinin bir yöneticisi, BYD'nin sürdürülebilir kentsel hareketliliğe katkı sağlayan bir oyuncu olarak Brezilya'daki faaliyetlerine önem verdiğini söyledi. BYD Brezilya otobüs biriminin kurumsal müdürü ve başkanı Marcello Von Schneider geçtiğimiz günlerde Xinhua ile yaptığı bir söyleşide, Brezilya'nın "otomobil ve otobüsler için ana pazarlardan birisi olduğunu ve bu değişimde küresel bir oyuncu haline gelebileceğini" söyledi.

Bu sözler, BYD'nin Campinas'taki fabrikasında ürettiği bir parti elektrikli otobüs şasisini, Sao Paulo eyaletinin Sao Jose dos Campos kentine, kentin sıfır kirlilik filosunun bir parçası olarak teslim etmeye hazırlandığı bir dönemde geldi. Von Schneider, "Yüzde 100 Çin teknolojisini getirip Brezilya pazarına uyarladık. Bu otobüsler Brezilya'da Çin ve Brezilya mühendisliğiyle geliştirildi" diyerek şunu ekledi: "Bu bilgi ve teknoloji alışverişi sadece Çin için değil Brezilya için de bir zafer."

Brezilyalı yönetici BYD'nin Brezilya'da başka tür araçlar da sunduğuna işaret ederek şöyle devam etti: "Elektrikli tırlar da sunuyoruz, Kasım ayında kentsel temizlik araçları teslimatımız var, lojistik şirketlerinin dağıtımları için elektrikli minibüs ve güneş panelleri de var, çünkü biz Brezilya'da ana üreticiyiz."

Von Schneider'e göre küresel ısınmaya karşı savaşta ulaşım sektörünün katkısına ihtiyaç var. "Brezilya bu süreçte öncü ve lider olabilir" diyen BYD yöneticisi, "Otobüs firmaları ekonomi hesapları yapıyor (ve bu hesap sonucunda) elektrikli araç alıyorlar" dedi. Von Schneider, "Bu otobüslerin bir tanesinin bir yıllık çalışması 800 ağaç dikmeye eşdeğer. Bu rakamı 1.000 ile 2.000 ile çarpın" dedi.