Politika

Çin Savunma Ataşesi: Çin ordusu, dünya barışı ve istikrar için sağlam bir kuvvet

Xue söz konusu açıklamasını, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (HKO) kuruluşunun 94. yıl dönümü için büyükelçilik tarafından düzenlenen çevrimiçi bir kutlama sırasında yaptı. Xue,...

Abone Ol

Xue söz konusu açıklamasını, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (HKO) kuruluşunun 94. yıl dönümü için büyükelçilik tarafından düzenlenen çevrimiçi bir kutlama sırasında yaptı. Xue, son 94 yılda HKO'nun ulusal savunma ve askeri reformlarını büyük oranda ilerlettiğini ve Çinli özelliklere sahip güçlü bir ordu haline gelme yolunda somut adımlar attığını belirtti.

Çin ile Kuveyt arasındaki geleneksel dostluk ve stratejik ortaklığın, değişen uluslararası ve bölgesel durumlara rağmen değişmeden devam ettiğini dile getiren Xue, "Önümüzdeki yolda karşılıklı siyasal güveni geliştireceğiz, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Kuveyt'in 2035 Vizyonu ile uyumlu hale getirilmesine odaklanacağız, pragmatik işbirliğinin derinlik ve genişliğini artıracağız ve iki halka daha fazla fayda sağlayacağız" diye konuştu.

Kuveyt Savunma Bakanlığı'ndan Fahad Muhammed Al Turaiji de, HKO'nun kuruluşundan bu yana önemli bir role sahip olduğunu ve modern Çin'in tarihinde şanlı bir bölüm yazdığını söyledi. İki dost ülke arasındaki derin işbirliğinin boyutlarından birinin askeri işbirliği olduğunu dile getiren Al Turaiji, "İlk ülkenin orduları arasında daha fazla askeri işbirliği yapılmasını dört gözle bekliyoruz" dedi.