Sağlık

Çin, Omicron'a rağmen Olimpiyatlara güvenli şekilde ev sahipliği yapacağından emin

BEİJİNG, 5 Ocak (Xinhua) Wang Wenbin, 2022 Olimpik ve Paralimpik Kış Oyunları Beijing Organizasyon Komitesi'nin (BOCOG), bilimsel analizler ve değişen durum ışığında sağlıklı...

Abone Ol

BEİJİNG, 5 Ocak (Xinhua) Wang Wenbin, 2022 Olimpik ve Paralimpik Kış Oyunları Beijing Organizasyon Komitesi'nin (BOCOG), bilimsel analizler ve değişen durum ışığında sağlıklı bir salgın önleme ve kontrol çalışması için, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ile yakın iletişimde olduğunu söyledi. IOC, IPC ve BOCOG geçtiğimiz günlerde alınacak önlemler ve uyulması gereken kurallara ilişkin bir kılavuz olan Beijing 2022 Playbooks'un ikinci baskısını yayınladı. Wang, kılavuzda belirtilen salgın kontrol önlemlerinin, Kovid-19'a ilişkin son bilimsel araştırmalar, uzman görüşleri ve diğer uluslararası yarışma deneyimleri dikkate alınarak formüle edildiğini belirtti.

Wang, "Bu önlemler, Kovid-19 riskini etkili şekilde azaltmayı, Olimpiyat Oyunları sırasında sporcuların ve tüm olimpik ve paralimpik katılımcıların güvenliği ile rahatlığını sağlamayı, yerel halkın sağlık ve güvenliğini korumayı amaçlıyor. Herkesin Playbooks'taki kurallara sıkı şekilde uymasını umuyoruz" dedi. Wang, Çin'in Kovid-19 ile mücadelede ülke içinde stratejik bir zafer elde ettiğini, verimli ve etkili bir pandemi önleme ve kontrol sistemini devreye aldığını da sözlerine ekledi.