Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Sözcü Hua Chunying, bu açıklamayı günlük basın toplantısında Myanmar'daki duruma ilişkin bir soruyu cevaplarken yaptı. Hua, "Çin, Myanmar'ın dost ve komşu ülkesidir. Myanmar'daki tüm tarafların, halkın isteklerini ve çıkarlarını ön planda tutacağını, anayasal ve yasal çerçeve içinde diyalog yoluyla farklılıkları ele alacağını ve siyasi ve sosyal istikrarı koruyacağını umuyoruz" dedi.

Hua, hem Ulusal Demokrasi Ligi'nin hem de Myanmar ordusunun Çin ile dostane ilişkileri olduğunu belirterek Çin'in, Myanmar'daki mevcut durumu görmek istemediğini kaydetti.

Hua, "Bunun Myanmar'daki Çin vatandaşları üzerindeki etkisine gelince, daha fazla bilgi almaya devam ediyoruz. Çinli şirketler ve vatandaşlar Myanmar'ın ulusal kalkınmasına ve Çin ile Myanmar'ın dostane işbirliğine katkıda bulundu. Myanmar'daki ilgili tarafların, onların güvenliklerini sağlamak için somut önlemler alacağını umuyoruz" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI