Çevrimiçi bir basın toplantısı düzenleyen Liao, Çin'in kısa süre önce Mısır ve Arap Birliği'ne bir parti Kovid- 19 aşısı temin etmeye karar verdiğini ve Mısır'ın Çinli şirketlerce üretilen Kovid-19 aşılarını almasını kolaylaştırmaya hazır olduğunu belirtti.

Büyükelçi, bu hamlenin Çin ve Mısır devlet başkanları arasındaki derin dostluğun ve Çin halkının Mısır halkına yönelik samimi duygularının yansıması olduğunu ve Mısır'ın pandemiyi kısa zamanda yenmesine yardımcı olacağını vurguladı.

Çin'in, 14 gelişmekte olan ülkeye aşı temin ettiğini ve ihtiyaç içindeki diğer 38 gelişmekte olan ülkeye de benzer yardımlar sağlayacağını kaydeden Liao, ülkenin ayrıca Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) da resmen katıldığını ve bu programa 10 milyon doz aşı temin etmeye karar verdiğini dile getirdi.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Liao, "Çin, uluslararası toplumun ve tüm tarafların ortak çabalarının, Kovid-19 aşılarının tüm dünyada hakkaniyetli şekilde dağıtılıp kullanılmasını teşvik edecek somut adımlara dönüşmesini ve uluslararası toplumun salgını kısa sürede yenmesine olumlu katkı yapmasını umuyor" ifadelerini kullandı.

Editör: İRFAN KARSLI