Politika

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu, açılım ve sınır ötesi işbirliğini vurguladı

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu Başkanı Yi Huiman, Çin'in Hisse Senedi Bağlantı programlarının genişletilmesi ve uluslararası vadeli işlem ürünlerinin tedarikinin art...

Abone Ol

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu Başkanı Yi Huiman, Çin'in Hisse Senedi Bağlantı programlarının genişletilmesi ve uluslararası vadeli işlem ürünlerinin tedarikinin artırılması da dahil olmak üzere açılımı daha da genişletmek üzere çalışmalar yürüterek gerekli önlemleri alacağını bildirdi.

Gelişmiş sermaye piyasası olan önde gelen küresel finans merkezlerinin küresel yatırımcılara hizmet sunması ve sınır ötesi finansmanı kolaylaştırması gerektiğini vurgulayan Yi, bu merkezlerin hükümetler tarafından diğer ülkeleri baskı altına almaya yönelik bir platform ve araç olarak kullanılmaması gerektiğini kaydetti.

Yi, karşılıklı saygı ve fayda, etkin iletişim ve iki tarafın da kazançlı çıkması ilkelerine bağlı kalan Çin'in, Çin'deki konsept hisselerin denetimi, sınır ötesi denetim gözetimi ve yasaların uygulanmasına yönelik işbirliği gibi alanlarda ilgili taraflarla pragmatik işbirliği yürüteceğini söyledi.