Sağlık

Çin kuzeyindeki Erenhot'ta, yeni yerel kaynaklı vakanın ardından kitlesel testlere başlandı

Yeni yerel vaka, Salı günü bir lojistik parkın personeli üzerinde yapılan rutin testler sırasında bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla tespit edildi. Yerel salg...

Abone Ol

Yeni yerel vaka, Salı günü bir lojistik parkın personeli üzerinde yapılan rutin testler sırasında bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla tespit edildi. Yerel salgın önleme ve kontrol merkezine göre, parkta kapalı yönetim altında bulunan diğer 31 personelin tümünün testleri ertesi gün negatif çıktı.

Kentin sağlık yetkilileri Perşembe günü hastanın yerel bir vaka olduğunu bildirdi ve hastayı daha ileri gözlem ve tedavi için hastaneye sevk etti. İlgili epidemiyolojik araştırma ve çevresel dezenfeksiyon çalışmaları hala sürüyor. Vaka ile temaslı herkes karantinaya ve tıbbi gözetim altına alındı.

Öte yandan, kent yönetimi idaresi altındaki tüm alanlar da kapalı yönetime geçti, giriş ve çıkış trafiği üzerindeki kontroller sıkılaştırıldı. Şehrin devlet kurumları, işletmeleri ve kamu kurumları çalışma ve üretim faaliyetlerini askıya alırken, okullar ve anaokulları eğitime ara verdi.

Mevcut durumda, şehrin su, elektrik, petrol, gaz, ısıtma, iletişim ve diğer temel geçim kaynakları çalışır durumda ve tesislerin düzenli çalışmasını sağlamak için ilgili departmanlar görevlerinin başında. Erenhot Limanı, Çin ile Moğolistan sınırındaki en büyük kara limanı.