Küresel Sağlık Zirvesi'nde video aracılığıyla bir konuşma yapan Xi, Çin'in diğer gelişmekte olan ülkelerin Kovid- 19'la mücadelesi ile ekonomik ve sosyal toparlanmasını desteklemek için gelecek üç yıl içinde 3 milyar ABD doları tutarında ek uluslararası yardım sağlayacağını söyledi.

Çin Cumhurbaşkanı, dünyaya 300 milyon doz aşı tedarik eden Çin'in yine de elinden geldiğince daha fazlasını yapmaya devam edeceğini kaydetti. Xi, Çin'in aşı şirketlerinin diğer gelişmekte olan ülkelere teknoloji transfer etmesini ve onlarla ortak üretim gerçekleştirmesini desteklediğini de ifade etti.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Çin'in Kovid-19 aşılarındaki fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasına yönelik desteğini açıkladığını hatırlatan Xi, ülkesinin aynı zamanda Dünya Ticaret Örgütü ve diğer uluslararası kurumların bu konuda hızlı bir karar vermesini de desteklediğini belirtti. Xi, Çin'in aşı geliştiren ve üreten ülkeler, şirketler ve diğer bileşenlerin aşıların dünya genelinde adil ve eşit şekilde dağıtılmasının yollarını bulmak için aşı işbirliği konusunda uluslararası bir forum oluşturmasını teklif ettiğini de sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI