MIIT baş mühendisi Tian Yulong, düzenlediği basın toplantısında, Çin'in Kovid-19 virüsüne karşı küresel mücadeleye destek olmak için yurtdışına 570 milyon doz Kovid-19 aşısı gönderdiğini söyledi. Tian'a göre, aşılama sürecini hızlandırmaya devam eden ülkenin kendi içinde de 1,4 milyar dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldı.

Tian, Kovid-19 aşılarında üretimin artarak sürmesi ve teslimat yeteneğinin iyileştirilmesi ile Çin'in elinden gelen en iyi şekilde iç talepleri karşıladığını ve yurtdışında salgının kontrolünü desteklediğini belirtti. Tian, bakanlığın yılın geri kalanında da güvenli ve istikrarlı aşı üretimini sağlamak için aşı üreticilerine rehberlik etmeye devam edeceğini söyledi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Tian, bakanlığın aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışı talepleri koordine edeceğini ve aşıları daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirmek ve küresel pandemi mücadelesine katkıda bulunmak amacıyla aşı üreticilerini uluslararası kapasite işbirliğini artırmak için destekleyeceğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI