Anıtta ÇKP'nin ilk Ulusal Kongresi'nin düzenlediği alan, bir yemin salonu ve yeni inşa edilmiş bir sergi alanı bulunuyor. 3.400 metrekarelik bir alana sahip sergi alanında ÇKP tarihini yansıtan 1.100'ü aşkın eser sergileniyor. Sergi alanı, ÇKP'nin kuruluşu ve Parti'nin son 100 yıldaki çalışmaları ile başarılarının tarihsel öyküsünün anlatıldığı yedi bölüme ayrılmış durumda.

Sergilenen eserler arasında Yeni Kültür Hareketi, 4 Mayıs Hareketi, ilk ÇKP teşkilatlarının kuruluşu ve erken dönemde düzenlenen ÇKP ulusal kongreleri gibi önde gelen olaylara ilişkin yadigarlar, fotoğraf ve yazılı metinler yer alıyor. Ayrıca anıtta Komünist Manifesto'nun toplam 72 versiyonu sergileniyor.

ÇKP'nin kurucuları, Parti'nin ilk Ulusal Kongresi'ni, 1921 yılında Shanghai şehir merkezinde bulunan bu iki katlı tuğla ve ahşap binada gizlice düzenlemişti. 1952 yılında anıtsal alana dönüştürülen bina, Shanghai'da popüler bir turizm merkezi olmayı sürdürüyor.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Editör: İRFAN KARSLI