Politika

Çin kıllı yengeçleri Afrika'ya ihraç ediliyor

Bir dizi hijyen denetimi ve ihracat prosedürünün ardından, tatlı su yengeçlerinin ilk partisi, (Beijing saatiyle) Çarşamba sabahı Hunan'ın merkezi Changsha'daki yerel bir hava...

Abone Ol

Bir dizi hijyen denetimi ve ihracat prosedürünün ardından, tatlı su yengeçlerinin ilk partisi, (Beijing saatiyle) Çarşamba sabahı Hunan'ın merkezi Changsha'daki yerel bir havalimanı aracılığıyla bölgeden ayrıldı. Yerel gümrük yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yengeçler Çin'in en büyük ikinci tatlı su rezervi olan Dongting Gölü'nde yetiştirildi. Ürünler, (Beijing saatiyle) Çarşamba günü öğle saatleri civarında Nairobi'ye ulaştı. Gümrüğün onay vermesinin ardından ürünler etiketlenerek satışa sunuldu.

Anlaşmaya göre, bu yıl içerisinde üç ila dört ton daha Dongting Gölü yengecinin Nairobi'ye ihraç edilmesi bekleniyor. Çinliler, yengeci geleneksel olarak etinin en lezzetli olduğuna inandıkları sonbahar döneminde yiyor. Bu gelenek, Han Hanedanlığı (MÖ 202 - MS 220) döneminden beri sürüyor. Çincesi "xie" olan yengeçler, "teşekkürler" kelimesiyle aynı şekilde telaffuz edilmeleri sebebiyle uğurlu kabul ediliyor.