Politika

Çin, kara sınırındaki bölgelerini korumayı amaçlayan yasa çıkardı

Meclis üyeleri, komitenin yasama oturumunun kapanış toplantısında, 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girecek yasayı onayladı. Yasada, Çin Halk Cumhuriyeti'nin egemenliğinin ve toprak b...

Abone Ol

Meclis üyeleri, komitenin yasama oturumunun kapanış toplantısında, 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girecek yasayı onayladı. Yasada, Çin Halk Cumhuriyeti'nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün kutsal ve dokunulmaz olduğunun altı çiziliyor. Devletin, toprak bütünlüğünü ve kara sınırlarını korumak için gerekli önlemleri alacağı, toprak egemenliğini ve kara sınırlarını ihlal eden her türlü eyleme karşı mücadele edeceği, egemenliğini ve sınırlarını koruyacağı belirtiliyor.

Yasa ayrıca devletin; sınır savunmasını güçlendirecek, ekonomik ve sosyal kalkınmayı ve sınır bölgelerinin dışa açılımını destekleyecek, bu bölgelerdeki kamu hizmetlerini ve altyapıyı geliştirecek, insanların bu bölgelerde yaşamasını ve çalışmasını teşvik edecek ve destekleyecek önlemler almasını, sınır bölgelerinde; sınır savunması ile sosyal, ekonomik kalkınma arasındaki koordinasyonu sağlamasını öngörüyor.

Yasada devletin; eşitlik, karşılıklı güven ve dostane istişare ilkesi ışığında anlaşmazlıkları ve uzun süredir devam eden sınır sorunlarını uygun şekilde çözmek için kara sınırlarıyla ilgili meseleleri komşu ülkelerle müzakereler yoluyla ele alacağı belirtiliyor.