Başbakan Li Keqiang'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, iş ortamının optimize edilmesinin, piyasa varlıklarının canlılığına ve sosyal yaratıcılığa teşvik etmesinin yanı sıra, yüksek kaliteli kalkınmayı teşvik etmedeki önemli rolü vurgulandı.

Toplantıda; ülke genelinde pazar odaklı, hukuk temelli ve uluslararasılaştırılmış bir iş ortamının yaratılmasına yönelik çalışmalara vurgu yapılırken, çok sayıda piyasa varlıklarına sahip Beijing, Shanghai, Chongqing, Hangzhou, Guangzhou ve Shenzhen şehirlerinde denemelerin başlatılması kararlaştırıldı.

Filistin Ekonomi Bakanı: Filistin ekonomisi benzeri görülmemiş bir riskle karşı karşıya Filistin Ekonomi Bakanı: Filistin ekonomisi benzeri görülmemiş bir riskle karşı karşıya

Şehirlerde reformların pilot uygulamalarını gerçekleştirmek için bir dizi önlem alınarak, idari prosedürler uluslararası standartlara uygun hale getirilecek. Toplantıya göre, bölgesel ayrımları iyice azaltmak ve yerel korumayı ortadan kaldırmak için çaba sarf edilecek ve birleşik, açık ve rekabetçi bir piyasa sisteminin inşası teşvik edilecek. Toplantıda; kentlerde dışa açılma derinleştirilirken, pazara giriş ve çıkışı kolaylaştıracak ve piyasa kuruluşları için yatırım ve inşaat kolaylığını artıracak önlemlerin alınacağı belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI