Büyükelçilikten bir sözcü, İngiliz hükümetinin Çinli nükleer enerji şirketlerini ülkenin gelecekteki enerji projelerinden çıkarmanın yollarını düşündüğüne dair İngiliz basınında kısa süre önce çıkan haberlerle ilgili bir soruyu yanıtladı. Sözcü, bu tür haberlerin İngiliz hükümetinin pozisyonunu tam ve doğru olarak yansıtıp yansıtmadığının teyit edilmesi gerektiğini söyledi.

Sözcü, Çin'in nükleer enerji şirketlerinin en son teknolojiye ve güçlü yatırım kapasitelerine sahip olduğunu belirterek, bu tür bir işbirliğinin baskı sonucu askıya alınmasının, Çin'in ileri teknolojisinden ve sermaye yatırımlarından yararlanma, planlanan karbon nötrlüğü hedefine ulaşmak için temiz enerji geliştirme ve güvenilir bir küresel ortak olduğunu kanıtlama açılarından İngiltere'nin çıkarlarına aykırı olacağını vurguladı.

Çinli sözcü, "Üçüncü bir tarafın, Çin şirketlerinin İngiltere pazarına normal erişimini kısıtlayan siyasi müdahalesine ya da engellemelerine şiddetle karşıyız. Çin ve İngiltere'nin ticari işbirliğinin büyük potansiyeli var ve her iki tarafın da çıkarlarına hizmet ediyor. İngiltere tarafının bu ülkedeki Çin şirketleri için dürüst, adil ve ayrımcı olmayan bir ortam sağlayacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Editör: İRFAN KARSLI